XVI Fasus


XVI Farmaceutski susreti
Prolećni Farmaceutski susreti, XVI po redu, održani su u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt-a., u petak 06.aprila.

Uprkos kišnom danu i uobičajenoj beogradskoj gužvi ,bio je to dobar povod za okupljanje 600 farmaceuta i farmaceutskih tehničara a i lekara iz cele Srbije i prezentaciju 34 izlagača, farmaceutskih kuća koje su svoje proizvode predstavile na štandovima izložbenog prostora. Skup je i ovom prilikom imao dva predavanja KE u organizaciji ZUA Filly farm i ZUA Farmanea.

Prvo predavanje kontinuirane edukacije (KE) za farmaceute,farmaceutske tehničare i lekare, u organizaciji Centra za KE ZUA Filly farm održao je prof.dr Branko Jakovljević sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu  na temu
„Adekvatna suplementacija – od svakodnevne ishrane do prevencije odredenih stanja i bolesti", izazvalo je veliko interesovanje prisutnih kolega.Održano predavanje je akreditovano od strane Zdravstvenog saveta Srbije, a prisutnim uesničima je donelo 2 boda za obnovu licence.Edukaciji je prisustvovalo 370 kolega i koleginica iz primarne zdravstvene zaštite.
U nastavku programa okupljene kolege su bile u mogućnosti da čuju prezentacije sledećih farmaceutskih kompanija:
Ispred kompanije DR.THEISS d.o.o. Beograd, prisutnima se obratila asistent dr Sci Ivana Radović, specijalista preventivne i dečije stomatologije  predstavljajući Lacalut – pouzdan saveznik u borbi protiv parodontopatije i karijesa.

O značaju savetodavne uloge farmaceuta u očuvanju reproduktivnog zdravlja žena.govorila je Milena Strelarac, M.Pharm, a predavanje je omogućio Richter Gedeon Nyrt.Predstavništvo Beograd.

Prof.dr Miodrag Krstić, Klinički centar Srbije, Klinika za gastroenterologiju i hepatologiju ispred kompanije Ivančić i sinovi d.o.o.,Beograd predstavio je Makrogolaxan u terapiji hronične opstipacije.

O Debutiru - novom standardu u rešavanju funkcionalnih poremećaja digestivnog trakta govorio je Asist. dr Janko Samardžić Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu
ispred FORTIS TEAM-a d.o.o., Beograd ,predavanje je omogućio Unifarm – Medicom d.o.o., Beograd
Dr Marko Vermezović , Senior Territory Manager za Allergan održao je ispred zastupnika Ewopharma d.o.o., Beograd,predavanje na temu Allergan – Vaš partner u oftalmologiji
Ispred kompanije ADRIATIC DISTRIBUTION D.O.O. BEOGRAD Dr Biljana Arsov sa Klinike za dermatovenerologiju, Kliničkog centra Srbije predstavila je  Dermalex kao novi pristup u lečenju ekcema.
Dr sc. med. Dušan Vešović, ispred kompanije INTERNATIONAL HEALTH predstavio je primenu i delovanje preparata GE132 kao kompleks snažnih antioksidanata s imunomodulatornim delovanjem

Na kraju skupa održano je drugo predavanje KE u , u organizaciji Centra za KE ZUA Farmanea, na temu Propolis – biološki potencijal i terapijska svojstva
Predavač je bila dipl.farm. Stanislava Lazić.
Predavanju je prisustvovalo 280 kolega i koleginica.Održano predavanje je akreditovano od strane Zdravstvenog saveta Srbije, a prisutnim učesnicima je donelo 2 boda za obnovu licence.

U izložbenom prostoru hotela Hyatt, predstavile su se sledeće farmaceutske kompanije:

KUĆA ZDRAVLJA, LEON MEDICAL KLOMPE, ITM group d.o.o., VITALON BIOPHARM d.o.o., INTERNATIONAL HEALTH, FORTIS TEAM d.o.o., SALVEO d.o.o.,  JUGOHEMIJA AD, RICHTER GEDEON NYRT., EVROPA LEK d.o.o., EMY PHARM d.o.o., JGL, KEPROM d.o.o., MIT d.o.o., PRIMAX d.o.o., ELEPHANT CO d.o.o., IVANČIĆ I SINOVI d.o.o., PROTON SYSTEM d.o.o., JASVEL d.o.o., ALKALOID d.o.o., LAMA d.o.o., ADRIATIC DISTRIBUTION d.o.o., FARMALOGIST d.o.o., ESENSA d.o.o., MEDA PHARMACEUTICALS, ANAFARM d.o.o., SIRIJUS ONE d.o.o., UNIFARM - MEDICOM d.o.o., YUGLOB d.o.o., MERCK d.o.o., DR.THEISS d.o.o., ALLERGAN /EWOPHARMAd.o.o., GALENIKA d.o.o., BILJE BORCA d.o.o.
Zadovoljstvo prijatelja skupa i naših saradnika nam je najbolji pokazatelj dobre organizacije i kvaliteta obeležnog skupa. BB soft je uspešno, zahvaljujući svim nosiocima organizacije KE i kompanijama sponzorima, nastavio dugogodišnju tradiciju  okupljanja i druženja svih predstavnika primarne zdravstvene zaštite.