Najnoviji broj Informatora

Pogled u izdanje

Zašto je važno pisati

Nedavno mi je jedna koleginica u razgovoru rekla da je želela da svoje tekstove objavi u Informatoru, ali nije bila sigurna da li ćemo joj (iz redakcije) odgovoriti na upit. Na sreću, koleginica nije odustala i uspela je da preko jedne druge koleginice koja poznaje jednu koleginicu koju mi znamo dođe do naše redakcije. Ovaj primer mi je skrenuo pažnju na to da još jednom podsetim sve koleginice i kolege koje vole i čitaju Informator da smo otvoreni za saradnju i da ukoliko žele da pišu za naš časopis mogu slobodno da nam se jave. Pisanje uopšteno, a i u oblasti farmacije i medicine, pomaže da sredimo misli, tera nas da suvišne reči izbacimo i pozabavimo se suštinom. O pisanju i izražavanju sjajno govori Artur Šopenhauer:
”Neodređenost i maglovitost izražavanja su uvek i svuda veoma loš znak. U devedeset devet od sto slučajeva one nastaju iz neodređenosti misli, koje su, sa svoje strane, skoro uvek fundamentalno protivrečne, nedosledne i stoga pogrešne. Kada prave misli niču u umu one teže jasnoći izraza i brzo to i postižu, jer jasna misao lako pronalazi odgovarajući izraz. Čovek koji je sposoban da misli može sebe izraziti jasnim, razumljivim i nedvosmislenim rečima. Oni pisci koji konstruišu komplikovane, neodređene, zapetljane i protivrečne fraze najsigurnije ne znaju šta je to što žele da kažu: oni imaju samo tupu svest o nečemu što se još uvek muči da postane prava misao; oni takođe često žele da sakriju od sebe i od drugih da uistinu nemaju šta da kažu.”
Ukoliko želite da podelite svoja znanja ili razmišljanja iz oblasti farmacije ili medicine časopis Informator je otvoren za saradnju. U našem impresumu možete pronaći naše e-mail adrese i brojeve telefona. Pišite i budite deo naše posvećenosti farmaciji.

Glavna i odgovorna urednica:
Estela Gaković Ranisavljević